Pozorište mladih Sarajevo: Uz dječiji osmijeh zatvoren i Mali MESS

0
Radiosarajevo.ba
Pozorište mladih Sarajevo: Uz dječiji osmijeh zatvoren i Mali MESS
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Zatovren Mali MESS

Mali MESS je danas, 13. oktobra zvanično zatvoren koncertom poznatog hora za djecu i mlade Suncokreti ispred Pozorišta mladih Sarajevo.

Nakon koncerta na Maloj sceni Sead Bejtović Malecni je odigrana lutkarska predstava Jednooki Džo, autora Saše Peševskog, te likovna radionica Leile Kulenović "Patulja Crtuljak i njegova čudesa na zatvaranju Malog MESS-a".

Ovogodišnji Festival MESS ugostio je 11 predstava u takmičarskoj selekciji, 4 predstave u programu All Inclusive, 4 predstave na Malom MESS-u, jednu inkluzivnu radionicu, a večeras će se završiti festivalskom premijerom Uhvati zeca prema romanu Lane Bastašić, u režiji Lajle Kaikčije u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

Oglasio se i "Trebević Hills": "Bistrički potok je u takvom stanju bio i ranije"

Oglasio se i "Trebević Hills": "Bistrički potok je u takvom stanju bio i ranije"

Osim iz Bosne i Hercegovine, festival je ugostio produkcije iz iz Švicarske, Francuske, Italije, Njemačke, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Albanije, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Libana i Palestine.

Kako je danas bilo u Pozorištu mladih Sarajevo pogledajte u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije