Premijera / Povratak kultnog Fistika uz ovacije i gromoglasan aplauz

09. 02. 2018. u 21:27:00 J.Ć.

Shares: 164

Legendarni lik koji je obilježio epohu sedamdesetih u bh. teatru, ponovo je na sceni - Popularni Fistik oživio je u novoj predstavi koja je u petak 9. februara 2018. premijerno odigrana u Narodnom pozorištu u Sarajevu. 

 "Bilo jednom u Sarajevu u vrijeme bajki"  riječi su koje su se čule u predstavi koja je  nastala kao remake nekadašnjeg naslova Fistikovi Šejtanluci, u režiji Jurislava Korjenića, u kojem je briljirao Rejhan Demirdžić, a  pamte se i uloge koje su ostvarili Aco Mičić, Josip PejakovićGordana Magaš.  

Kroz zaplete i rasplete novog teksta, kojeg potpisuje Almir Imširević a režirao ga je Admir Glamočak,  osvjetljavaju se karakteri ljudi kroz prizmu dobrostojećih sarajevskih begovskih porodica i neukog puka.

Uloga Fistika pripala je talentiranom sarajevskom mladom glumcu Vedranu Đekiću koji je večeras briljirao.  U predstavi igraju i Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Martina Mandek i Deni Mešić.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA