Izložba Amera Hadžića i Denisa Haračića u galeriji Škole primijenjenih umjetnosti

0
Radiosarajevo.ba
Izložba Amera Hadžića i Denisa Haračića u galeriji Škole primijenjenih umjetnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izložba Amera Hadžića i Denisa Haračića

U galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu otvorena je izložba dvojice umjetnika, akademskih slikara grafičara. 

Denis Haračić i Amer Hadžić predstavili su svoje umjetničke radove koji odražavaju osnovna obilježja njihovog likovnog stila. Iz izloženih radova je jasno da obojica umjetnika insistiraju na preciznoj ideji i preciznoj realizaciji. Kod Denisa Haračića osnovni motiv je portret koji umjetnik iznosi na ekspresivan način, čime portret postaje "razčovječen" kako je sam rekao. 

Amer Hadžić je predstavio svoj ciklus "Metamorfoza forme motiva bosanske kuće", a koji je podijeljen u tri faze: narativno-naturalistička, metafizička i minimalistička koja formu svodi do znaka. 

Izložbu su otvorili profesori - Elma Alilć Šobot, direktorica škole, te Boris Čistopoljski, voditelj školske galerije. Ovom izložbom Srednja škola primijenjenih umjetnosti nastavlja sa organizacijom izložbi, te poziva publiku da posjeti galeriju svakog radnog dana od 10,00 do 14,00 sati. 

Izložba je otvorena do 10. decembra.  

Otvaranje izložba Denisa Haračića i Amera Hadžića - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Otvaranje izložba Denisa Haračića i Amera Hadžića

 Izložba Amera Hadžića i Denisa Haračića - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba:  Izložba Amera Hadžića i Denisa Haračića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije