Počinje prodaja ulaznica za 63. izdanje MESS-a: Poznata cijena i raspored predstava

0
Radiosarajevo.ba
Počinje prodaja ulaznica za 63. izdanje MESS-a: Poznata cijena i raspored predstava
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / MESS festival

Ulaznice za 63. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS su od sutra, 20. septembra, zvanično u prodaji. Kao i prethodnih godina, ulaznice su dostupne putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Cijene ulaznica za predstavu Caligula, koja će otvoriti 63. MESS u Narodnom pozorištu Sarajevo, iznosit će 20 KM, 15 KM i 10 KM, dok će sve ostale predstave koje se izvode u Narodnom pozorištu biti po cijenama od 12 KM, 10 KM i 8 KM.

Cijene ulaznica za festivalsku premijeru predstave Alice u krevetu u SARTR-u iznose 15 KM, dok će sve ostale predstave u SARTR-u, Kamernom teatru 55 i Pozorištu mladih imati jedinstvenu cijenu od 10 KM.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

"Predstava Chotto Desh, koja 8. oktobra zatvara 63. izdanje, poklon je festivala MESS publici, a shodno tome karte za ovu predstavu biti će besplatne.

Gratis ulaznice moguće je preuzeti u direkciji Festivala (ul. Maršala Tita 54/1) svakim danom od 25. septembra u terminu od 11.00 do 19.00 sati. Chotto Dash Akrama Khana predstava je za sve generacije", poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Radio Italia No.4: Osvrt na Messovu predstavu Amore i gost Pippo Delbono

Radio Italia No.4: Osvrt na Messovu predstavu Amore i gost Pippo Delbono

Ulaznice za predstave Malog MESS su i ove godine besplatne, a karte se također mogu preuzeti u direkciji Festivala MESS, svakim danom od ponedjeljka, 25. septembra, u terminu od 11.00 do 19.00 sati.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala će u sklopu glavnog programa biti biti izvedeno 12 predstava iz cijelog svijeta, a ovogodišnji Festival stavlja akcenat na aktuelna društvena dešavanja, kritički govori o svim negativnim posljedicama za društvo i jasno artikuliše svoj stav da umjetnost uvijek mora biti glas razuma u svijetu u kojem živimo Kompletan program festivala koji se ove godine održava od 30. septembra do 08. oktobra, možete pogledati na web stranici www.mess.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije