Počeo Venecijanski karneval, jedan od najpoznatijih i najekstravagantnijih na svijetu

0
Anadolija
Počeo Venecijanski karneval, jedan od najpoznatijih i najekstravagantnijih na svijetu
Foto: Pexels / Karneval u Veneciji

U Veneciji su počele karnevalske svečanosti, a ovogodišnja tema Venecijanskog karnevala je "Ka Orijentu. Nevjerovatno putovanje Marca Pola".

Organizatori karnevala su pozvali na "fantastično putovanje" stopama venecijanskog istraživača Marca Pola (1254-1324), povodom 700. godišnjice njegove smrti.

Venecijanski karneval jedan je od najpoznatijih i najekstravagantnijih karnevala na svijetu. Festival datira iz 12. stoljeća i svake se godine slavi u Veneciji u Italiji.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

​Venecija je dočekala prve učesnike pod maskama i u šarenim kostimima. Festival je počeo 27. januara i trajat će do 13. februara.

Venecijanski karneval poznat je po svojim raskošnim kostimima i maskama. Ljudi iz cijelog svijeta dolaze na festival kako bi pokazali svoje kostime i učestvovali u raznim događajima i aktivnostima.

Popularni festival nastao je u Veneciji 1162. dan poslije vojne pobjede. Nakon što je dugo bio u zaboravu, gradska opština ga je oživjela 1980. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije