U Narodnom pozorištu Sarajevo prvi put izvedena predstava 'Jedan je Muhammad Ali'

1
Radiosarajevo.ba
U Narodnom pozorištu Sarajevo prvi put izvedena predstava 'Jedan je Muhammad Ali'
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Predstava Jedan je Muhammad Ali

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 27. januara, održana je praizvedba predstave Jedan je Muhammad Ali autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

Publika će moći predstavu i 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn radi Zlatan Filipović.

Na jučerašnjoj pres konferenciji režiser Dino Mustafić, govoreći o tekstu autora Imširevića, kazao je "da je malo bh. pisaca koji kroz svoj dramski rukopis odgovaraju na refleks vremena".

Dino Mustafić ima novu predstavu: 'Jedan je Muhamed Ali' uskoro na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Dino Mustafić ima novu predstavu: 'Jedan je Muhamed Ali' uskoro na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

U nedavnom intervjuu koji je Mustafić dao za portal Radiosarajevo.ba rekao je:

"Mislim da je ovo jedan od najboljih i najzrelijih tekstova bosanskohercegovačke dramatrugije u posljednjoj dekadi i vrlo sam sretan, ne samo kao autor koji će imati priliku da postavi ovu predstavu, nego i kao direktor pozorišta što će upravo izvedba ovog teksta imati svoju premijeru na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo koje je i u prošlosti, neke od tih predstava sam i sam potpisivao, upravo prve dramske tekstove Almira Imširevića ovdje scenski uprizorilo.

Tako da mislim da nas čeka jedna zanimljiva, emotivna, na momente vrlo duhovita, a potom i tužna, rekao bih i šokantno bolna predstava na fonu onoga što je na neki način i stil Almira Imširevića kada piše, zbog koga ga beskrajno cijenim, poštujem i volim kao pisca jer mislim da on piše filigranski precizno sa mnogo ironije prema svijetu, iza koje se vidi jedno toplo ljudsko biće, vidi se jedan humanista, vidi se neko ko često ima hrabrosti da progovori i o onim temama koje su namjerno skrajnute iz fokusa i u tom smislu ću reći da je i ovaj tekst izuzetno hrabar i radikalan," zaključio je Mustafić.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti putem zvanične web stranice.

Radno vrijeme blagajne:

    • Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.
    • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije