Počela sedmodnevna magija: Svečano otvoren 51. teatarski festival BiH FEDRA u Bugojnu

0
Radiosarajevo.ba
Počela sedmodnevna magija: Svečano otvoren 51. teatarski festival BiH FEDRA u Bugojnu
FOTO: Facebook / Svečano otvoren 51. teatarski festival BiH FEDRA u Bugojnu

Svečanim otvorenjem sinoć je u Bugojnu započeta sedmodnevna magija 51. Teatarskog festivala BiH FEDRA.

Kao i svake godine, Festival je tradicionalno počeo u Galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno izložbom slika "Iskorak u mjestu" Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine posvećenoj Mirsadu Konstantinoviću.

Izložba predstavlja radove Konstantinovića, jednog od najistaknutijih bosanskohercegovačkih grafičara srednje generacije, koji je preminuo 2008. godine. 

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Konaković razgovarao sa princom Faisalom, šefom diplomatije Saudijske Arabije

Nakon izložbe, ispred Kulturno-sportskog centra Bugojno, upriličeno je svečano otvorenje Festivala koje je bilo podržano mnoštvom teatarskih zaljubljenika, te sponzora. 

Gledatelji i zaljubljenici teatra će imati priliku pogledati devet predstava u takmičarskom dijelu, a program će biti popraćen bogatim revijalnim dijelom festivala.

Posted by JU KSC Bugojno on Thursday, July 13, 2023

Publika će danas, drugog dana festivala, imati priliku pristustvovati promociji knjige Tine Laco "Bosanskohercegovačka teatrologija - nakon Drugog svjetskog rata" u 11 sati, te dvjema predstavama - u revijalnom programu, AP "Neretva" Konjic sa monodramom "Bujrum moji" u 19 sati i UG za pozorišnu djelatnost "Scena" Živinice – JU BKC Živinice "Bašeskija, san o Sarajevu", u takmičarskom programu u 20.30. Drugi dan Festivala će završiti okruglim stolom, najavili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije