Po izboru naših čitatelja: Večeras gledajte predstavu "Balada o Omeru i Merimi"

Radiosarajevo.ba
Po izboru naših čitatelja: Večeras gledajte predstavu "Balada o Omeru i Merimi"
Foto: NPS / Balada o Omeru i Merimi

Kako se umjetnička sezona bliži kraju, Narodno pozorište Sarajevo pozvalo je svoju vjernu publiku da izabere predstavu kojom će je završiti.

U suradnji s portalom Radiosarajevo.ba, dugogodišnjim medijskim partnerom, gledateljima su bile ponuđene četiri dramske predstave, koje spadaju u najgledanije i vrhunska pozorišna ostvarenja, a romani prema kojima su rađane neke od njih zasigurno najčitanijim na ovim područijma.

"Narodno pozorište Sarajevo večeras će na svom zvaničnom YouTube kanalu, prema želji publike, koja je putem ankete na portalu našeg dugogodišnjeg medijskog pokrovitelja Radio Sarajevo odabrala kojom predstavom želi zatvoriti umjetničku sezonu Narodnog pozorišta Sarajevo, emitovati arhivski snimak dramske predstave Balada o Omeru i Merimi", kazali su iz NPS-a.

Anketa - undefinedScreenshot: Anketa

Balada o Omeru i Merimi drama je bazirana na tragičnoj narodnoj pjesmi iz otomanskog perioda, a smještena je u savremeno okruženje.

Tekst za predstavu napisao je Faruk Sokolović, a režiju i adaptaciju potpisuje Sulejman Kupusović.

Emitovanje počinje u 20:00 sati.

Predstava će na YouTube kanalu Narodnog pozorišta Sarajevo biti dostupna 24 sata.

Link za online gledanje predstave možete pronaći na portalu Radiosarajevo.ba

Uloge:

Adnan Hasković (Omer), Merima Lepić Redžepović (Merima), Nada Đurevska (Zehra), Mediha Musliović (Hadžira), Halima Mušić (Hasija), Vladimir Jokanović (Kasimbeg), Mirvad Kurić (Husein), Mario Drmać (Bekri Mujo), Alija Aljović (Alija), Slaven Vidak( Ibrahim), Alma Terzić (Fata), Amina Begović (Emina), Vedrana Božinović (Almasa), Sanela Pepeljak (Nasiha), Nerman Mahmutović (Hasan) i Rijad Ljutović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije