Plesna predstava 'Ryukyu' u izvedbi trupe IZENA-no- KAI

Radiosarajevo.ba
Plesna predstava 'Ryukyu' u izvedbi trupe IZENA-no- KAI
Povodom 20. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Japana i Bosne i Hercegovine, Ambasada Japana u BiH sa zadovoljstvom najavljuje posljednji kulturni događaj u organizaciji ambasade u ovoj godini .

Riječ je o plesnoj predstavi ''Ryukyu'' u izvedbi trupe IZENA-no-KAI, koja će se održati u četvrtak, 20. oktobra, u 20,00 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ulaz je slobodan. Ulaznice sa brojem mjesta se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo. Obavijest o vremenskom periodu preuzimanja ulaznica će biti objavljena na web stranici Ambasade Japana www.bosnia.emb-japan.go.jp tokom naredne sedmice (12-13. oktobar).

 

Trupa IZENA – no-KAI je osnovana 1988. godine, i imala je brojne nastupe u Japanu i širom svijeta. Na svojim nastupima predstavljaju tradicionalne, narodne plesove sa ostrva Okinawa, koje se u prošlosti nazivalo Ryukyu kraljevstvo, i otoka Amami. Koreografije trupe su izuzetno cijenjene po svojoj kreativnosti i izvedbi, te predstavljanju posebnog duha pomenutih ostrva, koji se razlikuje od kopnenog dijela Japana.

Za više informacija o grupi IZENA – no-KAI, molimo posjetite sljedeći link: http://izenanokai.jp/english.html.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije