Ovog ljeta u Umjetničkoj galeriji BiH: Samostalna izložba Selme Selman

1
Ovog ljeta u Umjetničkoj galeriji BiH: Samostalna izložba Selme Selman
FOTO: Radiosarajevo.ba / Umjetnička galerija BiH

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine najavljuje centralni događaj svog ljetnog programa, samostalnu izložbu međunarodno prepoznate bosanskohercegovačke umjetnice Selme Selman.

Kustosica izložbe je Amila Ramović, koja je u proteklom dvogodišnjem periodu sarađivala sa umjetnicom u razvoju koncepta izložbe te produkciji novih ciklusa njenih djela koja će prvi put biti predstavljena ovim povodom.

Ovo je prva samostalna izložba Selme Selman u Bosni i Hercegovini.

Otvaranje izložbe planirano je u julu 2021, u skladu sa dozvoljenim uslovima pandemije.

Samostalnu izložbu Selme Selman pratit će programski događaji usmjereni na njen umjetnički i aktivistički angažman, kao i promociju društvene kohezije i integracije marginaliziranih skupina u bosanskohercegovačkodruštvo.

Izložba se realizira u partnerstvu Umjetničke galerije BiH s Udruženjem AKCIJA, te nizom organizacija i saradnika.

Samostalna izložba Selme Selman provodi se u okviru projekta “Promocija raznolikosti i inkluzije kroz promociju umjetničkog i aktivističkog opusa članica i članova Romske zajednice”, koji
podržavaju Evropska unija i Vijeće Evrope kroz svoj zajednički program “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022”.

Posebni programi realizirani su uz podršku Univerziteta u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije