Otvorenje izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2021“

0
Radiosarajevo.ba
Otvorenje izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2021“
Foto Collegium artisticum / Collegium artisticum

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, suorganizatori selektivne godišnje izložbe COLLEGIUM ARTISTICUM 2021: Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum, odlučili su prolongirati otvorenje izložbe “COLLEGIUM ARTISTICUM 2021“ za 24. april 2021. godine sa početkom u 13:00 sati, a koja se tradicionalno, od 1975. godine, organizuje i otvara povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Na ovogodišnjoj izložbi će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih žirija udruženja. Otvorenju izložbe i dodjeli nagrada mogu prisustvovati predstavnici medija, navodi se u u saopćenju Collegium Artisticum-a.

S obzirom na predan i strog rad ovogodišnjih komisija sva tri udruženja, samo učešće na izložbi je svojevrsna kategorija nagrade.

Collegium artisticum - undefined

Foto Collegium artisticum: Collegium artisticum

Čestitamo svima koji su prošli selekciju za učešće na ovogodišnjoj izložbi, a onima koji nisu prošli - želimo puno uspjeha naredne godine!

Collegium Artisticum- je ciljeljenu publiku obaviještava da će izložba biti otvorena za posjete od 26. aprila do 25. maja tekuće godine, u radnom vremenu galerije, od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 18:00 sati. Broj posjetilaca u galeriji je ograničen, te će sam ulaz biti kontroliran u skladu sa preporukama i mjerama Kriznog štaba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije