Collegium artisticum: U četvrtak otvorenje izložbe Džeke Hodžića "Apokalipsa"

Radiosarajevo.ba
Collegium artisticum: U četvrtak otvorenje izložbe Džeke Hodžića "Apokalipsa"
Promo / Izložba Džeke Hodžića "Apokalipsa"

U galeriji Collegium artisticum će u četvrtak, 5. marta, u 19:30 sati biti otvorena izložba Apokalipsa istaknutog sarajevskog slikara Džeke Hodžića.

Istaknuti bosanskohercegovački umjetnik i akademski slikar u povodu svog 70. rođendana ove godine organizuje niz samostalnih izložbi pod zajedničkim nazivom Apokalipsa.

Izložba Džeke Hodžića Promo: Izložba Džeke Hodžića "Apokalipsa"

Nakon izložbe u okviru Festivala Sarajevska zima, koja će u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu biti otvorena 5. marta, svoj veliki ciklus radova umjetnik će predstaviti u Podgorici u mjesecu maju, te Tuzli i Bihaću u oktobru i novembru.

Publika će imati priliku na jednom mjestu vidjeti tri grandiozna triptiha, od kojih su dva, Apokalipsa I i Apokalipsa II, proteklih godina bila prezentovana javnosti, prvi u Historijskom muzeju 2016. godine a drugi u Vijećnici 2017. 

Triptih Apokalipsa III, kao i niz radova manjeg, galerijskog formata, među kojima i same po sebi izuzetno interesantne i intrigantne popratne skice i studije za ciklus Apokalipsa, po prvi put će biti predstavljeni javnosti.

Izložba Džeke Hodžića
Promo: Izložba Džeke Hodžića "Apokalipsa"

Izložba će za posjetioce biti otvorena do 25. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije