Otvaranje dječijeg programa 56. festivala MESS

Radiosarajevo.ba
Otvaranje dječijeg programa 56. festivala MESS
Igranjem predstave Pustolovine Boleta kometa autora Marka Dukića i Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke, večeras će se u 19 sati zvanično biti otvoren program za djecu 56. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Program za djecu Mali MESS, održat će se od 23. do 26. septembra u Pozorištu mladih Sarajevo. S ciljem razvijanja teatarske estetike kod najmlađih, program će sačinjavati igranje četiri predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije te dvije edukativne radionice, a izdvajanjem dječijeg programa od ostatka Festivala, ovaj veoma bitan segment Festivala dobit će više prostora i veći fokus.

Nakon otvaranja, dječiji program nastavit će u subotu 24. septembra vodeća plesna trupa u regionu, VRUM iz Varaždina, koja će igrati svoju predstavu Baja buf namijenjenu bebama starosti do dvije godine.

Nedjelja 25. septembar rezervirana je za komad Pozorišta mladih Sarajevo, Tata lav i njegova sretna djeca, mali scenski odgojni priručnik čije je najvažnije pravilo da se kroz igru najbolje uči, dok lutkarska predstava Duga Umjetničke organizacije GLLUGL iz Varaždina, u ponedjeljak 26. septembra od 18 sati govori o kajanju, praštanju i želji za slobodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije