Kanton Sarajevo nastavlja finansirati sedam ustanova kulture od značaja za BiH

0
Radiosarajevo.ba
Kanton Sarajevo nastavlja finansirati sedam ustanova kulture od značaja za BiH
Vlada KS / Samir Avdić posjetio Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine posjetio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio stalne postavke, te se upisao u Knjigu utisaka.

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou.

„Osim toga, kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno, i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima, te svojim sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći“, naveo je ministar Avdić.

Direktorica Šehabović se zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije