Organiziran dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa "Welcome"

Radiosarajevo.ba
Organiziran dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa "Welcome"
Teatarski performans „Welcome“, u produkciji Kontakt u organizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, zbog velikog interesovanja publike će biti izveden 3. i 4. marta u 20 sati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Kontakt u saradnji s Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizira dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 3. marta u 20 sati. Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prevoz iz Zenice do Olimpijskog bazena u Sarajevu i povratak.

Polazak iz Zenice  je 3. marta u 18 sati kod zgrade stare opštine, a povratak iz Sarajeva nakon završetka performansa. Sve informacije dostupne na blagajni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Broj ulaznica je ograničen.

Welcome je  nastao istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Realizaciju teatarskog performansa Welcome su podržali Rockefeller Brothers Fund, Fond Otvoreno Društvo,  Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festival MESS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije