Velika zainteresiranost / Igranje teatarskog performansa "Welcome" za zeničku publiku

26. 02. 2018. u 17:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Teatarski performans „Welcome“, u produkciji Kontakt, a u organizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, zbog velikog interesovanja publike ponovo će biti izveden 3. i 4. marta u 20 sati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Welcome je nastao istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Kontakt u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizira dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 3. marta u 20 sati.

Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prevoz iz Zenice do Olipijskog bazenu u Sarajevu i povratak. Broj ulaznica je ograničen. Sve informacije su dostupne u BNP Zenica.

Realizacija teatarskog performansa Welcome je podržana od strane Rockefeller Brothers Fund, Fonda Otvoreno Društvo, Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festivala MESS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA