Završen OK Fest uz sjajnu regionalnu muzičku ekipu

Radiosarajevo.ba
Završen OK Fest uz sjajnu regionalnu muzičku ekipu
/ Foto: OK_Fest
Trodnevni muzičko-turističko-ekološki festival OK Fest ima za cilj ponovno oživljavanje omladinskog turizma na Tjentištu.

U tri dana proteklog vikenda, u predivnom prirodnom ambijentu Nacionalnog parka Sutjeska, na velikoj sceni nastupili su neki od najvećih muzičkih senzacija regije.

Tako je nekoliko hiljada mladih iz svih krajeva BiH i iz susjednih zemalja uživalo u nastupima benda Laibach, Vlatka Stefanovskog, Bajage, Kolje i grobovlasnika, a posljednji dan obilježili su sjajni nastupi grupe Kultur Shock, Ede Maajke i hora Viva Vox.

Uz njih nastupili su i drugi muzičari, na ukupno tri scene koje su nudile zabavu od kasnih popodnevnih do ranih jutarnjih sati. 

Posbnost ovog festivala je kamp u kojam mjesta ima za 3000 kampera, a nalazi se na prirodnom jezeru, jednom od četiri "gorska oka" u Nacionalnom parku Sutjeska. Osim što se na jezeru može kupati i sunčati, posjetitelji su preko dana mogli istraživati prirodne ljepote uživati u čarima raftinga na rijeci Tari, te u planinarenju do Trnovačkog jezera.

Tokom festivala organizacija Euro Beta postavila je četiri velika ekološka otoka sa po četiri kontejnera kako bi učesnici mogli pravilno odlagati konzerve, boce i drugi otpad. Sponzori festivala su kompanija m:tel i Nektar pivo.

U fotogaleriji i uz video doživite djelić atmosfere s ovog festivala. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije