Održana interaktivna radionica "Tradicijska bosanska pisma"

2
Radiosarajevo.ba
Održana interaktivna radionica "Tradicijska bosanska pisma"

"Tradicijska bosnaska pisma" naziv je interaktivna radionice koju je održala je Sumeja Bičević, MA, Institut za jezik, Univerzitet u Sarajevu u okviru eTwinning projekta Paleografski ambasadori - Međunarodni dan maternjeg jezika 2022. godine / International Mother Language Day 2022 autorice projekta Edite Kevro, MA iz JU OŠ "Drežnica", Mostar.

"U vremenu kada je učenike teško zainteresirati i za osnovne školske sadžaje projekat ''Paleografski ambasadori" pokazuje da se uz trud i rad, a čini mi se, prije svega, uz veliku ljubav i požrtvovanost u podučavanju mlađih generacija može pobuditi interes i želja za učenjem i dodatnih sadržaja, što je, zaista, pohvalno i zaslužuje veću pažnju u javnosti. Projekat omogućava učenicima da saznaju nove, provjerene informacije iz svih oblasti jezika, pogotovo one koje nisu obuhvaćene nastavnim planovima i programima, te ih time potiče na dalja istraživanja njima bliskih tema.

Način na koji je projekat koncipiran pokazuje da se novim metodičkim i nastavnim sredstvima te aktivnim učešćem samih učenika može razviti jedan novi, drugačiji, učenicima sigurno privlačniji način učenja i ličnog usavršavanja i, svakako, treba biti primjer u nastavnoj praksi i u drugim nastavnim predmetima“, izjavila je iskustvu u projektu i radu sa paleografskim ambasadorima Sumeja Bičević.

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

MA Sumeja Bičević završila je osnovnu školu i Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Godine 2009. završila je I ciklus studija na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Odsjek za bosanski, hrvatski i srpski jezik. Iste godine upisala je II ciklus studija koji je završila u aprilu 2012. godine odbranivši završni diplomski rad Fonetske i ortografske osobine povelja bosanskih kraljeva te stekla zvanje magistra bosanskog, hrvatskog i srpskog jezika i književnosti naroda Bosne i Hercegovine. Pedagoško iskustvo stjecala je radeći kao nastavnica bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti u više sarajevskih osnovnih škola.

Najradije se bavi historijom bosanskog jezika i to korpusom bosanskih srednjovjekovnih povelja.

Predavanja (radionice) u projektu su zatvorenog tipa za učenike i nastavnike učesnike projekta Paleografski ambasadori - Međunarodni dan maternjeg jezika 2022. godine / International Mother Language day 2022 iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Makedonije, a održavaju se putem Google Meet-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije