Održana hrvatska premijera dokumentarnog filma 'U borbi pleši'

0
Radiosarajevo.ba
Održana hrvatska premijera dokumentarnog filma 'U borbi pleši'
Facebook/ Visit Klek - Slivno / Hrvatska premijera filma 'U borbi pleši'

U prekrasnom turističkom mjestu Klek u Hrvatskoj sinoć se održala multimedijalna večer, prepuna vrhunske umjetnosti i dubokih osjećaja -  hrvatska premijera filma 'U borbi pleši' reditelja Šemsudina Gegića.

Gegićev autobiografski film je snimljen u italijanskoj produkciji Ultraspecialisti i pod pokroviteljstvom Roche Italia. Bio je u konkurenciji za nagrade sa najboljim filmovima iz Amerike, Brazila, Italije i Turske te je osvojio nagrade na mnogobrojnim filmskim festivalima od Milana pa do Brazila.

Multimedijalno večer je održano u prelijepom ambijentu plaže, bašte caffe bara Turist i šetnice Lungo mare u Kleku , a učesnici i program kojeg su izveli, nagrađeni su aplauzima mnogobrojne domaće publike, kao i turista iz Poljske, Srbije, Italije, BiH...

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Reditelj Gegić, poznat po specifičnom stilu režije autorskih projekata u ambijentu, a ovu je večer koncipirao kao "otok zatočenih ljepotom prirode i umjetnosti" na kojemu, kao i u svakom "zatočeništvu", reflektor svojom svjetlošću prati svakog od učesnika ovog izvrsnog performansa: samog pisca i redatelja Sem Gegića, recenzenta Mishu Lončarevića, Zlatka Volarevića DilajluDJ i Roka Popovića, koji su svojim glazbenim izričajima upotpunili ovu prekrasnu noć, Draženka Čovića sa svojom pozdravnom riječju i poznatu sarajevsku voditeljicu Sandru Banjac Del Vechio, koja je izuzetno nadahnuto umjetnike i publiku veoma profesionalno vodila kroz program multimedijalne večeri što je kulminiralo premijernom projekcijom za jugoistočnu Evropu Gegićevog dokumentarnog filma 'U borbi, pleši', koji je na brojne gledatelje ostavio snažan i emotivan dojam za šta su i film i redatelja Gegića dugotrajnim aplauzom nagradila publika internacionalnog sastava.

"Danas sam sretan. Živ sam. Film je živ. Živa je ideja da čak i umjetnost liječi - L'Arte di Curare. Rak će kao bolest uskoro umrijeti. Hvala svima koji rade na tome! Smrt je daleko ako ste borac. Pa, zaplešimo svoje živote", izjavio je Gegić nakon svečane premijere filma u Kleku i zahvalio se organizatorima ove po svemu sjajne multimedijalne Večeri - TZ općine Slivno, Udrugi Lanterna i Caffe baru Turist Kleku, koji su javno uzvratili -

“Čast nam je i zadovoljstvo da je ovaj vrhunski film, hrvatsku premijeru imao upravo u Kleku, a hvala vam što ste i osobno nazočili ovoj prekrasnom kulturno-umjetničkim događaju”, kazao je Draženko Čović ispred Općine Slivno I TZ Klek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije