Odigrana predstava namijenjena isključivo bebama - pogledajte kako je bilo

Radiosarajevo.ba
Odigrana predstava namijenjena isključivo bebama - pogledajte kako je bilo
Svi koji su imali priliku odgajati ili čuvati bebe znaju da nije jednostavno ući u njihov svijet.

 Ovi glumci odlučili su da se u svom izrazu posvete prvenstveno najmlađoj publici - bebama od šest do 24 mjeseca. 

Baja buf je interaktivni događaj u kojem puno učešće uzimaju bebe i njihovi roditelji. Svaki put kad igramo predstavu uvijek kreiramo nešto novo. U situaciji u kojoj mi odrasli kopiramo pokrete beba, oni zapravo postaju režiseri predstave. U Sarajevu smo imali još jedno divno iskustvo i hvala svim roditeljima koji su nam povjerili svoju djecu za rad“, rekao je autor Baja buf Till Frühwald.  

Na dječijem programu Internacionalnog teatarskog Festivala MESS pod nazivom Mali MESS, ova predstava održana je u Pozorištu mladih u Sarajevu.  

Tu je, osim predstave, održana i edukativna radionica No work & Just play, nastala u produkciji varaždinske plesne trupe Vrum.

 “Na radionici smo imali učesnike od tri do 45 godina. Radili smo na scenskim pokretima kako bismo bolje razumjeli jedni druge. I djeca i roditelji su odlično reagirali na sve aktivnosti radionice i drago nam je što smo se uspjeli povezati s njima“, dodao je Frühwald.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije