Od danas otvorene prijave za radionice 58. festivala MESS

Radiosarajevo.ba
Od danas otvorene prijave za radionice 58. festivala MESS
Foto: MESS / ContaKids - metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru
Direkcija Internacionalnog teatarskog festivala MESS poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće na tri edukativne radionice koje će se održati u okviru programa 58. MESS-a.

Ratna iskustva i sjećanja iz Irana, Iraka i Sirije na 58. festivalu MESS 

Teatar / Festival MESS predstavio ovogodišnje plakate

Najava festivala / Ovogodišnji Mali MESS otvara lutkarska predstava "Dindim"

U okviru dječijeg programa, radionica Svjetlo u teatru održat će se 5. i 6. oktobra dok je radionica Contakids zakazana za 6. oktobar.

Za nešto starije, radionica Politika u sobi bit će održana 6. oktobra na maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radionicu Politika u sobi vode Bertrand Lesca i Nasi Voutsas (Ujedinjeno Kraljevstvo/Francuska), dobitnici nagrade Total Theatre.

Radionica koja se realizira u saradnji sa British Councilom u BiH u okviru Edinburgh Showcase programa, bavi se istraživanjem ideja neslaganja, frustracije, mržnje i pomirenja.

Uz maksimalno 15 učesnika i učesnica koji moraju poznavati engleski jezik, prijave se mogu dostaviti do 1. oktobra putem emaila aida@mess.ba.

Uz osnovne podatke učesnika/ica, prijave trebaju sadržavati i kratke biografije te motivaciona pisma do 400 riječi.

Svjetlo u teatru je radionica namijenjena osobama od 7 do 21 godine uz maksimalno 15 učesnika i učesnica. Radionicu će voditi Petra Bokić iz Hrvatske, a od prijavljenih se očekuje da dođu sa muzikom/poezijom/stripom ili pričom koja ih inspiriše te nekim instrumentom ukoliko ga sviraju.

ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Radionicu će voditi Till Frühwald iz Njemačke, a namijenjena je za djecu od 2 do 5 godina i njihove roditelje, uz maksimalno 30 učesnika i učesnica (15 parova: roditelj + dijete).

ContaKids - metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru  - undefinedContaKids - metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru (Foto: MESS)

Prijave za radionice dječijeg programa mogu se izvršiti putem emaila oliver@mess.ba, sa jasno naznačenim imenom i prezimenom, starosnom dobi i radionicom, a krajnji rok za prijavu je 1. oktobar.

Za radionicu Svjetlo u teatru nužno je da djeca prisustvuju radionici oba dana.

Sve informacije o 58. festivalu MESS dostupne su na www.mess.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije