Objavljena knjiga "Ja, Bosanac" prof. dr. Aleksandra Kneževića

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sabina Šabić

Iz šupljeg u prazno.

A-ha

Ma bravo profesore! Sve potpuno tačno objašnjeno, logično argumentovano i jedino ispravno i i moguće! Pa svakog stanovnika Bosne, kada ode bilo gdje vani, zove Bosancem! To je najočitiji dokaz za sve što je iznio uvaženi profesor.

Miladin

Bosna, bosanski, bosanci

Gh

Cuj "ja, bosanac"? Kao da si rekao: "ja, bosanski brdski konj". To je demonim, a nikad nije bio niti ce biti etnonim, sto ce reci da je to iskljucivo geografska odrednica a ne etnicka, kako to danasnji mladomuslimani rado predstavljaju. Kao sto ni dalmatinac nije etnicka odrednica vec samo geografska i tacka.

Gh,

gh.Dalmacija je dio Hrvatske,a Bosna je Bosna i Hercegovina.

Realno ovo je nerealno

iz prostog razloga sto ne postoje “Bosnjaci, bosanski Hrvati i bosanski Srbi”. Nedavna proslost i nametnje “jugoslavena” je naislo na pogodno tlo u BiH, kod Muslimna” i zna se kako je proslo. Stvorene su nacionalne drzave a BiH je i dalje izmisljena tvorevina, relikt iz oroslog stoljeca

@Gh

Cuj "ja, bosanac"? Kao da si rekao: "ja, bosanski brdski konj". To je demonim, a nikad nije bio niti ce biti etnonim, sto ce reci da je to iskljucivo geografska odrednica a ne etnicka, kako to danasnji mladomuslimani rado predstavljaju. Kao sto ni dalmatinac nije etnicka odrednica vec samo geografska i tacka. ka Gh Čuj ti konj nemoj ti sebi laskati, ti vređaš konje. A ovo što si napisao mogu samo ovo reći; Bolje šutjet i smatran glupim nego progovorit(napisat) i oklonit svaku sumlju

@@gh

Tesko je raspravljati sa nekim ko je polupismen i ne zna sta je demonim, a sta entonim. Fino sam ti rekao, ako su bosanci poseban narod onda su i dalmatinci, i ne pricaj vise gluposti.

Istina o bih pa opet obrisi bez razloga

Bih je vjestacka tvorevina kao i yuga i kao takva ima svoj rok trajanja tj. dok zapadu odgovara. U srednjem vijeku bila srpska knezevina, pa turska upravna jedinica a nikad autonomna, kao sto su srbija i crna gora bile, pa onda austro-ugarska kolonija, pa opet upravna a nikad autonomna jedinica u kraljevini shs. Nakon 2. svjetskog rata trebala biti podjeljena izmedju srbije i hrvatske, sto su svi politicari i zagovarali, ali samo na osnovu titove odluke po prvi put postala republika i time prvi put postala ravnopravna srbiji i hrvatskoj. Nedugo nakon titove smrti se pokazalo da je ta njegova politicka avantura bila bezuspjesna, sto i dan-danas sami prozivljavamo ziveci u posljednoj modernoj koloniji na tlu evrope, sa stranim poglavicom na celu i sa stranim sudijama u ustavnom sudu, cega nema ni u jednoj banana drzavi, a kamoli u drugim drzavama bivse yuge. I onda ti dodju sda kadrovi i kazu da bih ima suverenitet, halo ba, kolonije i protektorati nemaju nikakav suverenitet, samo fiktivni i tacka. A ko ne zna razliku izmedju upravne i autonomne jedinice, taj tek pojma nema ni o cemu, a kamoli o istoriji.

/ Najnovije