Objavljen program Sarajevo Film Festivala u Tuzli

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen program Sarajevo Film Festivala u Tuzli
Foto: SFF / Program Sarajevo Film Festivala u Tuzli

Od 16. do 23. augusta, u datumima održavanja 30. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imat će priliku uživati i publika u Tuzli, na lokaciji Bingo Ljetnog kina Tuzla. 

Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Tuzli, zahvaljujući partnerstvu Sarajevo Film Festivala i kompanije Bingo Group.

Program u Tuzli 16. augusta počinje filmom otvorenja 30. Sarajevo Film Festivala, svjetskom premijerom filma Nakon ljeta Danisa Tanovića. Projekcije u Bingo ljetnom kinu Tuzla počinju u 20:30 sati.

Historijski dan za sarajevski ćevap: Junak svakog roštilja u BiH od danas zakonom zaštićen

Historijski dan za sarajevski ćevap: Junak svakog roštilja u BiH od danas zakonom zaštićen

Program u Tuzli:

Petak, 16. august, 20:30 sati

Nakon ljeta

Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Slovenija, Srbija, 2024, 98 min.

Režija: Danis Tanović

Uloge: Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić Šiškov, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković

Nakon ljeta komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje obiteljskog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Subota, 17. august, 20:30 sati

Nebrušeni dijamant 

Francuska, 2024, 103 min.

Režija: Agathe Riedinger

Uloge: Malou Khebizi, Idir Azougli, Andréa Bescond, Ashley Romano, Alexis Manenti, Kilia Fernane, Léa Gorla, Alexandra Noisier, Antonia Buresi

Neustrašiva i vatrena devetnestogodišnjakinja Liane živi s majkom i mlađom sestrom pod prašnjavim suncem regije Fréjus na jugu Francuske. Opsjednuta ljepotom i željom da postane "neko", učestvovanje u reality programu doživljava kao priliku da bude voljena. Sudbina joj se nasmiješi kada se prijavi na audiciju za reality program "Čarobno ostrvo".

Nedjelja, 18. august, 20:30 sati

Kraljevstvo

Francuska, 2024, 108 min.

Režija: Julien Colonna

Uloge: Ghjuvanna Benedetti, Saveriu Santucci, Anthony Morganti, Andrea Cossu, Frédéric Poggi, Régis Gomez, Eric Ettori, Thomas Bronzini

Korzika godine 1995. Lesijino prvo ljeto kao tinejdžerke. Jednoga dana u njen život upada muškarac koji je vodi u izolovanu vilu u kojoj pronalazi svoga oca, skrivenog i okruženog pripadnicima svoga klana. Među pripadnicima podzemlja izbija rat. Omča oko njih se steže. Stiže ih smrt. Prisiljeni na bijeg, otac i kćer naučit će kako da se sučele, shvate i zavole jedno drugo…

Ponedjeljak, 19. august, 20:30 sati

Proslava

Hrvatska, Katar, 2024, 86 min.

Režija: Bruno Anković

Uloge: Klara Fiolić, Lars Štern, Jan Doležal, Nedim Nezirović, Tanja Smoje, David Tasić Daf, Izudin Bajrović, Bernard Tomić, Krešimir Mikić

Mijo kraj Drugog svjetskog rata dočekuje kao vojnik sakriven u šumi. Kroz priču o njegovom životu, istražujemo okolnosti koje su dovele do širenja ekstremizma. Nakon što je svjedočio okrutnom činu svoga oca uzrokovanom siromaštvom i izvršio nepošteni nalog opštinskih vlasti da se riješi porodičnog psa, Mijo postaje lak plijen za radikalno desne ideologe koji mu nude lažnu nadu u bolji život i lažnog krivca za sve što je propatio.

Utorak, 20. august, 20:30 sati

Svi vole Toudu

Francuska, Maroko, Belgija, Danska, Nizozemska, 2024, 101 min.

Režija: Nabil Ayouch

Uloge: Nisrin Erradi, Joud Chamihy, Jalila Tlemsi, El Moustafa Boutankite, Lahcen Razzougui

Neukrotiva Touda ima samo jedan san – da postane Sheika, poštovana tradicionalna marokanska umjetnica osnažena lirikom snažnih pjesnikinja, njenih prethodnica, i njihovim pjesmama o otporu i emancipaciji. Dok svake večeri nastupa u provincijskim barovima pod pohotnim pogledima muškaraca, Touda planira napustiti svoje malo selo i osvojiti pozornice Kazablanke, gdje se nada da će je prepoznati kao istinsku umjetnicu...

Srijeda, 21. august, 20:30 sati

Gym

Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska, 2024, 85 min.

Režija: Srđan Vuletić

Uloge: Edin Avdagić, Dino Sarija, Dina Mušanović, Rijad Gvozden, Igor Skvarica, Adnan Omerović, Filip Radovanović, Faruk Hajdarević, Mirza Dervišić, Pavle Marković, Aneta Grabovac, Vanja Matović, Davor Bojanić, Aleš Kranjec, Emir Fejzić, Elma Fetić, Anja Kraljević, Helena Vuković, Pavle Novaković, Tarik Džinić, Aldin Omerović, Ejla Bavčić

Riki je konobar u posrnuloj ketering kompaniji. Njegov mizogini kolega i budući zet Ado želi spasiti firmu tako što će prebiti vrhunsku slastičarku Melisu, bivšu saradnicu, i natjerati je da ponovo radi s njima. Svi uposleni odbace plan kao totalno glup i besmislen. Međutim, Ado je uporni divljak i njegove kolege znaju da on neće stati dok ne bude silom zaustavljen. Riki je razapet između osjećaja za pravdu i normi u kojima tolerišemo familiju i prijatelje bez obzira na to šta oni rade.

Četvrtak, 22. august, 20:30 sati

Drugi čin

Francuska, 2024, 85 min.

Režija: Quentin Dupieux

Uloge: Lea Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel, Raphaël Quenard, Manuel Guillot

Florence želi upoznati svoga oca s Davidom, muškarcem u kojeg je ludo zaljubljena. Ali Davida Florence ne privlači i želi je baciti u zagrljaj svome prijatelju Willyju. Njih četvoro se nalaze u jednom restoranu usred nedođije.

Petak, 23. august, 20:30 sati

Limeni orkestar

Francuska, 2024, 103 min.

Režija: Emmanuel Courcol

Uloge: Benjamin Lavernhe, Pierre Lottin, Sarah Suco

Thibaut je međunarodno proslavljeni dirigent koji putuje širom svijeta. Nakon što sazna da je usvojen, otkriva i da ima mlađeg brata Jimmyja koji radi u školskoj kafeteriji i svira trombon u malom limenom orkestru. Njih dvojica ni po čemu nisu slični osim po tome što dijele ljubav prema muzici. Naslućujući izuzetni talenat svoga brata, Thibauth odluči ispraviti nepravdu sudbine, a Jimmy počinje sanjati o drugačijem životu.

Ulaznice za filmove u programu u Bingo Ljetnom kinu Tuzla u prodaji su online putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, na tickets.sff.ba i putem mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala. Uz online kupovinu ulaznica omogućen je niz pogodnosti.

Prodaja ulaznica u Turističko informativnom centru Tuzla (Soni trg 6) počinje u srijedu, 14. augusta. Ulaznice se 14. i 15. augusta mogu kupiti u terminima od 13 do 16 sati, dok će od 16. augusta kupovina ulaznici biti moguća od 16:00 do 20:30 sati.

Projekcije 30. Sarajevo Film Festivala u Bingo Ljetnom kinu Tuzla od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije