Nova sezona u Pozorištu mladih Sarajevo: Pogledajte šta vas očekuje u septembru

0
Radiosarajevo.ba
Nova sezona u Pozorištu mladih Sarajevo: Pogledajte šta vas očekuje u septembru
Radiosarajevo.ba / Limenka fest

Pozorište mladih Sarajevo novu teatarsku sezonu počelo gostovanjem na 3. Limenka teatar fest u Somboru.

Predstavom Cvrčak i mrav reditelja Adisa Bakrača, završen je ovogodišnji Limenka teatar fest.

U prepunom Narodnom pozorištu Sombor posljednjeg dana festivala aplaudirali su veseli mališani koji nisu krili oduševljenje.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Pored ovacija mališana, u punom Narodnom pozorištu Sombor, ovo je značajno gostovanje jer smo prvi put u Somboru, znači da su još jedna vrata su otvorena za razmjenu i suradnju, ali i za mogućnost da predstavimo naš rad. Iskreno sve pohvale na gostpoprstvu i organizaciji festivala.

Pored sreće koju smo vidjeli na licima male raje nakon predstave, ovo gostovanje nam je važno jer su organizatori nas zvali i tražili da Cvrčak i Mrav bude dio ovogodišnjeg Limenka Festa. Početak sezone je počeo sa gostovanjem, što nas očekuje tokom čitavog septembra, jer nam predstoji još 5 gostovanja u BiH i regionu" kazao je direktor Ismir Fazlić.

Haris Pašović: Marlene Dietrich nas uči da život nije crno-bijel

Haris Pašović: Marlene Dietrich nas uči da život nije crno-bijel

U narednom periodu Pozorište mladih Sarajevo očekuje još gostovanja. Već 08. septembra predstava Cvrčak i Mrav gostuje na InBox festivalu u Novom Travniku, zatim Olovni vojnik gostuje na XII Bugojanskom lutkarskom festivalu.

Predstava Tobija će svoju avanturu predstaviti zagrebačkoj publici 19. septembra na 56. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF Zagreb. Zatim predstava Ježeva kućica gostuje 25. septembra na Festivalu lutkarske umjetnosti u Mostaru, kao i 28. septembra na 24. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu Lut fest Istočno Sarajevo.

Novu sezonu smo počeli gostovanjem predstave „Cvrčak i Mrav“ na Limenka Teatar Fest festu u Somboru! Zahvaljujemo se na sjajnom gostopoprimstvu, a divnoj publici veliki pozdrav do narednog druženja 🥰🥰🥰

Posted by Pozorište mladih Sarajevo on Sunday, September 3, 2023

Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo možete gledati:

Od 06. do 10. septembra JUVENTA Festival

15. septembra u 20:00 sati predstava Boom režija Admir Glamočak, igraju: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo

17. septembra. u 11:00 sati predstava Tobija režija Mario Drmać, igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać

24. septembar u 11:00 sati predstava Ježeva Kućica režija Dubravka Zrnčić Kulenović, igraju: Sanin Milavić, Anita Kajasa, Alma Merunka, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Ajla Cabrera.

Cijena karte je 10KM, a za studente i penzionere 5KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572, kao i putem facebook stranice. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave

Cijena karte je 10KM, a za studente i penzionere 5KM. Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572, kao i putem naše facebook stranice

Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije