Noć sefardske kuhinje - okusi, mirisi i zvukovi sarajevske tradicije

Noć sefardske kuhinje - okusi, mirisi i zvukovi sarajevske tradicije
/ Noć sefardske kuhinje u organizaciji Udruženja Hagada
Udruženje Hagada poziva sve zainteresirane na tradicionalnu Noć sefardske kuhinje, koja se ove godine održava pod nazivom “Vamos a baljar toda la noće” (Zaplešimo cijelu noć)

Zbog kiše, program će se održati u Jevrejskoj opštini Sarajevo (ulica Hamdije Kreševljakovića 59) u 21 sat, umjesto na platou ispred Galerije Novi Hram, gdje bilo najavljeno.

Bit će predstavljena tradicionalna hrana iz bogate sefardske kuhinje. Udruženje Hagada, koje je nosilac aktivnosti oko organizacije i programa Noći sefardske kuhinje, ove godine u cilju obilježavanja desetogodišnjice ove manifestacije, priprema promociju:“Kuhara bosanskih sefarda”, prvog ovakve vrste na Balkanu.

Već tradicionalno se uz priču o sefardskoj kuhinji, prezentaciji sefardskih jela, priređuje koncert sefardskih romansi.

Ove godine u program učestvuju studenti Muzičke akademije u Sarajevu. Drugu polovinu programa čini koncert grupe “Sar e- Roma” koja će izvesti nekoliko sefardskih romansi i koja će ovom prilikom obilježiti 20-godišnjicu svog postojanja.

 Specijalni gosti bit će Atila Aksoj i Minka Muftić, dok su voditelji programa Mirza Tanović i Eli Tauber, koji je ujedno i autor projekta.

U okviru programa bit će prezentirana sefardska kuhinja, sefradska muzika i originalni jevrejski suveniri iz Sarajeva.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije