Neka odlazak u pozorište bude vaš izbor za predstojeće dane

Radiosarajevo.ba
Neka odlazak u pozorište bude vaš izbor za predstojeće dane
/ Don Quijote
Do kraja maja, Narodno pozorište Sarajevo publici nudi nekoliko predstava koje vrijedi pogledati.

Večeras, s početkom u 19:30 sati, premijerno će biti izveden veličanstveni balet Don Quijote. Na sceni nakon 50 godina ovo kultno djelo gledat ćemo u koreografiji i režiji Ronalda Savkovića, gosta iz Francuske, kojem je ovo druga suradnja s Baletom NPS-a.

Posljednji put Don Quijote na daskama Narodnog pozorišta pemijerno je bio izveden 8. maja, davne 1966. U predstavi učestvuju solisti i ansambl Baleta NPS-a, uz glumce Slavena Vidaka i Sanjina Arnautovića.

Dramaturgiju i izbor tekstova uradio je Darko Lukić, scenografiju Josip Lovrenović, a raskošne kostime potpisuje Amna Kunovac-Zekić.

Opširnije o ovoj predstavi pročitajte na ovom linku:

Sarajevski Don Quijote: Osebujna kombinacija umjetnosti plesa i drame

Prvu reprizu baleta Don Quijote, možete pogledati u utorak, 31. maja 2016. u 19.30 sati.

U petak, 27. maja 2016 u 19.30 sati, na maloj sceni EN FACE bit će izvedena prva repriza dramske predstave Roberta Davida McDonalda Sastanak na vrhu u režiji Ferida Krajice.

Nakon premijernog izvođenja predstava je dobila sjajne kritike teatarskih znalaca, ali i publike koja je nazočila njenom premijernom izvođenju. U predstavi igraju Sanela Pepeljak, Ejla Bvčić Tarakčija i Vedran Đekić.

Prikaz premijernog izvođenja ovog dramskog ostvarenja pročitajte ovdje:

Sastanak na vrhu - kvalitetno pojačanje dramskog repertoara u BiH

U ponedjeljak30. maja 2016. u 19.30 sati, na sceni NPS-a bit će izvedena komična opera u dva čina, G. B. Pergolesija Služavka gospodarica u režiji Ogniana Draganoffa.

U predstavi sudjeluju solisti Opere NPS-a, uz pratnju Orkestra Muzičke akademije Sarajevo, kojim će dirigirati Dario Vučić.

Ulaznice za ovu predstavu možete osvojiti u Jutarnjem programu Radija Sarajevo u ponedjeljak. 

Želimo vam mnogo lijepih, kulturnih trenutaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije