Ne propustite: U Sarajevu promocija knjige  'Dr. Isak Samokovlija – Život u bijelom mantilu'

1
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: U Sarajevu promocija knjige  'Dr. Isak Samokovlija – Život u bijelom mantilu'
FOTO: Arhiv / Isak Samokovlija

"Peo sam se na sve bregove, vrištao s djecom, muslimanskom i hrišćanskom, i rastao sam s njima. Tukli smo se, razbijali jedno drugom glavu, ali sve kao da smo od jedne matere i jednog oca. Jeli smo kolače na Pesah, gurabije na Bajram, peretke na Vaskrs."

Promocija knjige akademika Husrefa Tahirovića pod nazivom 'Dr. Isak Samokovlija – Život u bijelom mantilu' održat će se 28. septembra 2023. godine u 18.00 sati u Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Knjiga je zamišljena i napisana iz dva dijela. Prvi dio čini biografija, a drugi dio zdravstveno-prosvjetni tekstovi doktora Samokovlije. Glavna ličnost knjige akademika Tahirovića nije poznati i priznati književnik, već je riječ o skromnom i tihom ljekaru kojeg je služba vodila u razna sreska mjesta.

Otkriveno šta se desilo kada je Novak Đoković pogođen flašom na Mastersu u Rimu

Otkriveno šta se desilo kada je Novak Đoković pogođen flašom na Mastersu u Rimu

Tokom promocije, interpretatorica Jagoda Flory izvest će tradicionalne sefardske pjesme iz ciklusa 'Nezaboravne sefardske melodije'. Posjetioci će moći pogledati izložbu fotodokumentacije i tekstova iz knjige 'Dr. Isak Samokovlija − Život u bijelom mantilu'.

O knjizi će govoriti Mile Babić, dopisni član ANUBiH, Husnija Kamberović, dopisni član ANUBiH, Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice BiH, kao i autor knjige akademik Husref Tahirović. 

Moderator promocije Mirza Pinjić, akademski glumac, će kroz odlomak predstave Hanka u produkciji Pozorišta mladih Tuzle oživjeti lik dr. Isaka Samokovlije.

Promociju organizuje Centar za koordinaciju medicinskih istraživanja Odjeljenja medicinskih nauka ANUBiH.

Centar za koordinaciju medicinskih istraživanja Odjeljenja medicinskih nauka ANUBiH ima čast pozvati Vas da prisustvujete promociji knjige akademika Husrefa Tahirovića 'Dr. Isak Samokovlija – Život u bijelom mantilu'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije