Ne propustite: Tradicionalna izložba Collegium Artisticum 5. aprila

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Tradicionalna izložba Collegium Artisticum 5. aprila
Foto: Facebook / Collegium Artisticum, godišnja izložba

U galeriji Collegium Artisticum u srijedu, 5. aprila, sa početkom u 17 sati bit će otvorena godišnja selektivna izložba na kojoj će se dodijeliti godišnje nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja. 

Suorganizatori selektivne godišnje izložbe Collegium Artisticum su: Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum.

Ova kolektivna izlaganja posvećena Danu grada Sarajeva imaju tradiciju koja traje od 1975. godine kada je izložbom "COLLEGIUM ARTISTICUM 1975" otvoren sadašnji izložbeni prostor istoimene galerije.

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Teška nesreća u Mostaru: Automobilom se zakucao u stub ulične rasvjete, ima povrijeđenih

Izložba COLLEGIUM ARTISTICUM, vezana za značajan datum iz istorije Sarajeva, ima neosporan dignitet kao manifestacija od posebnog interesa za Grad, a kroz svoju dugogodišnju tradiciju ona njeguje zajedništvo i čuva sjećanje na progresivni intelektualni i umjetnički pokret koji je obilježio kulturni život naše sredine krajem četvrte decenije 20. vijeka.

Svake godine u aprilu publika ima jedinstvenu priliku da u prostoru galerije Collegium Artisticum pogleda izložbu koja obuhvata širok dijapazon stvaralačkih promišljanja, istraživanja, stremljenja i dostignuća u sferama likovne i primijenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture, djela iz oblasti grafičkog, produkt i modnog dizajna, scenografije, kostimografije, umjetničke fotografije, enterijera, keramike, ilustracije, umjetničke obrade metala, tekstila i drugih materijala, djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, performansa, video umjetnosti...

Na ovogodišnjoj izložbi će biti predstavljeno više od dvije stotine radova bosanskohercegovačkih umjetnika, dizajnera i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja.

Nakon 50 godina počela sanacija galerije Collegium Artisticum

Nakon 50 godina počela sanacija galerije Collegium Artisticum

Izložba će biti otvorena za posjete do 26. aprila 2023. godine, od ponedjeljka do petka u terminu od 10 do 18 sati.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije