Nastup za pamćenje: Dubioza kolektiv "zapalila" krcatu Skenderiju

Radiosarajevo.ba
Nastup za pamćenje: Dubioza kolektiv "zapalila" krcatu Skenderiju
Jedan od najpopularnijih bendova u Bosni i Hercegovini, ali i regionu Dubioza kolektiv održao je večeras koncert u prepunoj dvorani Mirza Delibašić, a pored Dubioze pred sarajevskom publikom nastupili su i momci iz grupe Helem nejse.

Neumorni muzičari i majstori za najbolje koncerte napravili su fantastičnu atmosferu, kakva se od njih i očekivala.

Momci iz grupe Helem nejse, zagrijali su publiku u sarajevskoj Skenderiji, a svoj nastup završili su riječima: "Vidimo se dogodina u Zetri na našem koncertu"

Nakon njih, tačno u 21:00 sat na scenu su izašli članovi megapopularne Dubioze kolektiv koji su počeli sa fantastičnom svirkom koja će se dugo pamtiti u glavnom bh. gradu.

Svoju svirku su započeli s pjesmom Volio BiH, a nakon prvih nota ove pjesme skoro 10.000 njihovih fanova koji su večeras došli na koncert počeli su da u jednom ritmu skaču, praveći atmosferu kakva još do sada nije zabilježena u Skenderiji.

Specijalni gost na koncertu bio je Irfan Ribić, aktivista za legalizaciju marihuane u medicinsle svrhe u Bosni i Hercegovini, koji je na vrhuncu koncerta izašao pred publiku i poručio: Bolje biti ilegalno živ, nego legalno mrtav!

Publika je gromoglasnim aplauzom iskazala svoju podršku nastojanjima Irfana Ribića da legalizacijom marihuane pomogne stotinama oboljelih od teških bolesti za koje je dokazano da im marihuana olakšava simptome i pomaže u ozdravljenju.

Na večerašnjem koncertu, Dubioza kolektiv je prošao praktički kroz cijelu karijeru - od davnih Firme Ilegal, USA i Blama preko megahitova Valter, Kokuz, Kažu, Prvi Maj, Free mp3, No Escape (From Balkans), Apsurdistan i Happy Machine do Himne generacije, Treba mi zraka i Pionirske sa svježih Pjesmica za djecu i odrasle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije