Naš slavuj, Aida Čorbadžić, u subotu nastupa u Bugarskoj

Radiosarajevo.ba
Naš slavuj, Aida Čorbadžić, u subotu nastupa u Bugarskoj
/ Koncert Sarajevske filharmonije i solista u Beču
Festival opere i baleta u Bugarskom gradu Stara Zagora održava se 47. put.

Ove godine, gošća Gala koncerta kojim će festival biti završen u subotu 10. decembra, je prvakinja sarajevske Opere, sopranistica Aida Čorbadžić. 

Narodno pozorište u Sarajevu s ponosom je ovu pjevačicu poslalo u Bugarsku, ne samo kako bi nastupila na završnom koncertu, već i da predstavlja sarajevsku Operu na Konferenciji Balnaknske operne mreže koja se održala u petak u sklopu Festivala.

U subotu navečer planiran je svečani Gala koncert, na kojem će naša prvakinja, uz pratnju orkestra, otpjevati dvije arije.

"Organizatori su tražili da trazili su da jedna numera bude našeg, bosanskohercegovačkog autora, tako da sam izabrala  Sabah  Petra Konjovića. Tu sam numeru nedavno izvela u Beču, na koncertu Sarajevske filharmonije i mislim da je veoma reprezentativna. Druga numera je klasična, iz operne literature, a to je arija Una voce poco fa  iz Rossinijevog Seviljskog berberina. Veoma sam ponosna na ovaj nastup, s obzirom da će na koncertu sudjelovati i kolege iz Srbije, Rumunije, Bugarske i Makedonije", rekla je u izjavi za Radiosarajevo.ba.

I dok naš 'slavuj', koloraturna sopranistica Aida Čorbadžić predstavlja Bosnu i Hercegovinu na balkanskoj konferenciji opernih kuća, u sarajevskoj operi u toku su posljednje pripreme za četvrtak, kada ćemo svjedočiti praizvedbio nove bh. opere - Zmaj od Bosne. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije