Narodno pozorište vas poziva na dramsku predstavu Leptir

Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište vas poziva na dramsku predstavu Leptir
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Narodno pozorište Sarajevo

Za sve vas koji ste poželjeli kulturne događaje - preporuka: Na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu pogledajte dramsku predstavu Leptir

Predstava je nastala prema tekstu  Aleksandra Radunovića, režju potpisuje Emir Z. Kapetanović, a igraju Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan i Ermin Sijamija.


"Dramski tekst ‘Leptir’ ima jednostavnu strukturu s klasičnim dramskim zapletom, te poštuje Aristotelovska pravila jedinstva (vrijeme, mjesto i radnja). Ovaj, tako reći, školski primjer drame, daje glumcu mogućnost da svoja glumačka umijeća iznesu u prvi plan. Bez mnogo vanjskih sredstava, prevelike scenografije i bez mnogo korekcija šminke i maske daje mogućnost glumcu da otjelovi lik od krvi i mesa – stavljajući u prvi plan emociju. Ovakav tekst je savršen odabir za malu scenu kamernog tip kakva je mala scena Narodnog pozorišta Sarajevo. Tekst govorio o otuđenosti unutar porodice, uslijed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica. Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije. Stoga su ovakve predstave danas potrebnije, nego ikada ranije” - navodi se u prikazu ove predstave.

Predstava je na programu u srijedu, 17. juna 2020. u 19:30 sati. U prodaji je ograničen broj ulaznica, s obzirom na mjere socijalne distance. 

Prilikom posjete pozorištu, posjetitelji su obavezni nositi masku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije