Publika u Mostaru uskoro će gledati "Huzur", predstavu po romanu Martine Mlinarević

Radiosarajevo.ba
Publika u Mostaru uskoro će gledati "Huzur", predstavu po romanu Martine Mlinarević
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Martina Mlinarević

Narodno pozorište Mostar, koji obilježava sedamdeset godina postojanja, najavilo je novu premijeru. 

 U petak 7. februara na sceni NPM će se premijerno odigrati predstava "Huzur", nastala prema poznatom romanu Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne.

Predstava Huzur donosi priču o borbi, suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Dramatizaciju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju Tomaž Marolt i Alma Lapajne, kostimografiju Alma Lapajne, a muziku Rambo Amadeus.

Prva repriza predstave je već narednog dana 08. februara, a svi oni koji ne budu u prilici doći do svojih ulaznica za navedeni termin, predstavu će moći pogledati 14. i 21. februara od 20 sati.

 

Plakat za predstavu Huzur - undefined

Oficijelni vizual: Plakat za predstavu Huzur

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije