Nakon sinoćnjeg Nušića, gosti iz Beograda večeras izvode "Sedam smrtnih grehova"

0
Radiosarajevo.ba
Nakon sinoćnjeg Nušića, gosti iz Beograda večeras izvode "Sedam smrtnih grehova"
Narodno pozorište Beograd / Sedam smrtnih grehova

Sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo izvedena hit komedija Branislava Nušića, „Ožalošćena porodica“ u izvođenju gostiju iz Narodnog pozorišta Beograd.

Redateljsko čitanje Jagoša Markovića dopalo se sarajevskoj publici, a izvedbu su pratile salve smijeha i aplauza. Po završetku predstave, dramski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu nagrađen je ovacijama publike.

Večeras će ljubitelji baleta, imati priliku pogledati sjajan savremeni balet „Sedam smrtnih grehova“ za koji je, u okviru programa „Mladi koreografi“ Narodnog pozorišta u Beogradu, koreografiju radio Igor Pastor.

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Koreografa Igora Pastora, sarajevska publika već poznaje kao baletnog partnera Tamare Ljubičić iz predstave „Uspavana ljepotica“.

Kompozitor baleta „Sedam smrtnih grehova“ je Miroslav Bako, scenografkinja Jasna Saramandić, kostimografkinja Katarina Grčić Nikolić, a asistentica koreografa je Marija Bajčetić.

Sarajevskoj publici će se pokloniti: Milan Rus, Bojana Žegarac Knežević, Nicola Bianco, Russel Anthony Nokes, Dejana Zlatanovski, Gabriele De Fazio, Milena Ogrizović, Maja Stojakov, Mina Radoja, Ljiljana Velimirov, Olja Đukić, Natalija Aksentijević, Sonja Milovanov, Antonio Alvise Bibbo i Raffaele Diligente.

Podsjetimo da sarajevska publika već poznaje umjetnost Milana Rusa, koji je na ovdašnjoj sceni igrao kao solista u baletu Okovani Promotej. 

Sedam smrtnih grehova - undefined

Narodno pozorište Beograd: Sedam smrtnih grehova

Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd u Sarajevu prati izložba „Bora Gligorović“ posvećena jednom od najznačajnijih pozorišnih, filmskih i TV reditelja u regiji.
Borislav Bora Gligorović bio je rezidentni reditelj Narodnog pozorišta Sarajevo od 1954. kada je postavio Goldonijevu „Mirandolinu“ pa sve do 1964. kada se vratio u Narodno pozorište u Beogradu u kojem je ostao do kraja karijere. Za vrijeme desetogodišnjeg rada u Narodnom pozorištu Sarajevo režirao je 30 predstava. Borislav Bora Gligorović dobitnik je Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva.

Izložbu će biti postavljena u pozorišnom foajeu, a sarajevska publika će je moći pogledati prije početka predstava sve do 18. februara. Autorica izložbe je Dragica Gaćeša. Izložba je nastala u produkciji Muzeja Narodnog pozorišta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije