! / ASU pozvala studente i zaposlenike da prijave zlostavljanje, uznemiravanje ili nasilje

19. 01. 2021. u 10:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Facebook grupi Nisam tražila, koja je pokrenuta nakon priznanja srbijanske glumice Milene Radulović, kao i još nekoliko glumica i djevojaka o silovanju koje su doživjele više puta od učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, objavljene su brojne potresne priče žena iz regiona koje su također doživjele ponižavanje ili seksualno uznemiravanje.

Na toj grupi objavljeno je i nekoliko postova o Akademiji scenskih umjetnosti i metodama određenih profesora na prijemim ispitima.

Saopćenje Akademije scenskih umjetnosti (ASU) prenosimo u cijelosti:

"Potaknuti postovima na Facebook stranici „Nisam tražila,“ mi, uposleni na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, pozivamo i ohrabrujemo sve koji su iskusili uznemiravanje da to prijave u nadležne institucije ili menadžmentu ASU.

Reagujući instantno, ASU Sarajevo je formirala prostor od povjerenja za sve studentkinje i studente i zaposlene da prijave sva eventualna nedolična ili nasilna ponašanja. U tom kontekstu, ASU se obavezuje da svako takvo ponašanje oštro sankcionira. Na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu nema tolerancije prema bilo kojoj vrsti zloupotrebe, zlostavljanja niti uznemiravanja. Nastavićemo sa poštivanjem digniteta svakog pojedinca, i etika će biti uvijek osnova našeg rada kao i do sada.
Sve slučajeve koji spadaju u opisane kategorije možete prijaviti u pravnu službu ASU na mail: [email protected]", navodi se u saopćenju koje je objavljeno i na Facebook stranici Nisam tražila.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA