Čestitamo / Nagrada Sterijinog pozorja za BNP Zenica

02. 06. 2016. u 13:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bosansko narodno pozorište Zenica je s predstavom u svojoj produkciji "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" dvostruko nagrađeno na ovogodišnjem 61. Sterijinom pozorju

Ova predstava, u režiji Mirjane Karanović, izvedena je u nedjelju 29. maja u dva termina, u okviru takmičarskog programa i nagrađena je ovacijama publike.

Odlukom Stručnog žirija 61. Sterijinog pozorja predstava BNP-a je nagrađena u dvije kategorije.

Tanja Šljivar nagrađena je za najbolji dramski tekst Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali, dok je Enes Salković laureat nagrade iz Fonda ''Dara Čalenić'' za najboljeg mladog glumca za ulogu Milana u ovoj predstavi.

Ovim nagradama jednog od najznačajnijeg regionalnog pozorišnog festivala Bosansko narodno pozorište Zenica potvrđuje status pozorišta u BiH s ubjedljivo najvećim brojem Sterijinih nagrada. Do sada ih je osvojeno ukupno petnaest, u svim kategorijama.

Predstava Mirjane Karanović Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali prethodno je na 15. festivalu bh. drame nagrađena u više kategorija, i to za najbolji dramski tekst, najboljeg mladog glumca i nagrada Mirjani Karanović za najbolje glumačko ostvarenje.

U narednom periodu predstavu Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali očekuje još gostovanja nekoliko značajnih gostovanja i učešća na međunarodnim festivalima u Umagu, Banjoj Luci, Zagrebu.

Osvojenim brojnim nagradama i priznanjima, BNP Zenica polako privodi kraju svoju 66. umjetničku sezonu, saopćeno je iz ove pozorišne kuće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA