Na Muzičkoj akademiji UNSA održan koncert Gudačkog orkestra "SA Sinfonietta"

0
Radiosarajevo.ba
Na Muzičkoj akademiji UNSA održan koncert Gudačkog orkestra "SA Sinfonietta"
Foto: MA UNSA / koncert Gudačkog orkestra “SA Sinfonietta”

Junski repertoar Koncertne sezone zaokružen je koncertom Gudačkog orkestra "SA Sinfonietta" koji je održan u petak, 23. juna 2023. godine, u Koncertnoj sali "Cvjetko Rihtman".

Uz orkestar su nastupili i solisti Wladimir Kossjanenko (viola), koji se našao i u ulozi dirigenta, Aida Deljkić (viola) i Lorena Milina (violina).

Prvi dio programa uključio je Koncert za dvije viole i orkestar TWV 52:G3 Georga Philippa Telemanna u izvedbi Wladimira Kossjanenka i Aide Deljkić koja je zatim s Lorenom Milinom interpretirala Svitu za violinu, violu i gudački orkestar op. 19, br. 1 Kurta Atterberga.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Orkestar je izveo i Serenadu za gudače u e-molu, op. 20 Edwarda Elgara i Rumunske plesove za gudački orkestar Sz. 56 Béle Bartóka.

Koncert je zaokružen interpretacijom stava Allegro di molto iz Divertimenta u B-duru, K. 137 Wolfganga Amadeusa Mozarta i kompozicije Souvenir za violinu i gudački orkestar op. 29 Viktora Poltoratskog koju je kao solista na violini svirao Wladimir Kossjanenko.

koncert Gudačkog orkestra “SA Sinfonietta”
Foto: MA UNSA: koncert Gudačkog orkestra “SA Sinfonietta”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije