MTM / Na dan godišnjice Bitke za ranjenike bit će održana predstava "San o slobodi"

16. 04. 2021. u 10:16:00 Fena

Shares: 15

Mostarski teatar mladih (MTM) u subotu, 17. aprila igrat će predstavu "San o slobodi" u muzeju "Bitka za ranjenike" u Jablanici s početkom u 15 sati.

Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tijekom Drugog svjetskog rata pisali svojim obiteljima, prenosi Fena.

"Bolno je to svjedočanstvo o žrtvovanju za slobodu, o ljubavi, patnji, ali prije svega o neizmjernom moralu i odanosti ideji slobode. Istovremeno predstava propituje odnos današnjih mladih generacija prema antifašističkom naslijeđu, ali i otvara pitanja spremnosti borbe za ideale slobode danas", navode iz MTM-a.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, a u njoj glume Sara Kljajić, Ali Kaner Aksoy, Haris Habibija, Dino Gluhović i Haris Pašić.

Ovo će biti 16. izvedba navedene predstave, koju će snimati TV Jablanica i koja će biti emitirana na dan obilježavanja godišnjice Bitke za ranjenike, stoji u saopštenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)