Muzička akademija Sarajevo najavljuje: U petak počinju 16. Majske muzičke svečanosti

0
Radiosarajevo.ba
Muzička akademija Sarajevo najavljuje: U petak počinju 16. Majske muzičke svečanosti
Foto: Koncertna Sezona MAS / Gudački kvartet MAS

Tradicionalno i ove godine, studenti i profesori sa Muzičke akademije u Sarajevu održat će manifestaciju "Majske muzičke svečanosti".

Svečano otvaranje ovog festivala bit će upriličeno u petak, 5. maja 2023. godine, u 19:00 u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

Ovom prilikom nastupit će Gudački kvartet Muzičke akademije Sarajevo (MAS), u sastavu Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo).

Sjajne vijesti: Zlatan Bajramović u stručnom štabu Zmajeva

Sjajne vijesti: Zlatan Bajramović u stručnom štabu Zmajeva

Takođe će nastupiti i renomirana pijanistica Julia Gubajdullina, zatim Ana Labazan Brajša, studentica violine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i Adnan Haskić, student klarineta na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Repertoar ukljčuje djela čiji su autori J. Brahms, P. I. Čajkovski, D. Pejačević, F. Waxman i D. Šostakovič.

Više informacija o programu i ostalim događajima u sklopu manifestacije, pronađite na ovom linku

Ovogodišnje festivalsko izdanje uključuje 12 koncerata solističke, kamerne, horske i simfonijske muzike, koji će u periodu od 5. maja do 2. juna 2023. godine biti održani u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”, Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić, Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS, Crkvi sv. Ante na Bistriku i u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Ulaz na svaki od događaja je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije