Četiri koncerta i jedan naučni skup u decembru

Radiosarajevo.ba
Četiri koncerta i jedan naučni skup u decembru
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu za decembar 2016. godine priprema zanimljiva koncertna i naučno-istraživačka dešavanja

U pripremi su četiri koncerta, a prvi od njih Academy for Kids  (07. decembar / Koncertna sala Muzičke akademije) namijenjen je najmlađima, te je i program sadržajno prilagođen djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta. Na ovaj način najstarija visokoobrazovna ustanova zaokružuje svoju misiju edukacije pokazujući da su najmlađi populacija na  od koje ovise naša kultura i umjetnost!

Potom slijedi koncert  Academy on Tour, koji djelić turneje Akademije po bosanskohercegovačkim gradovima. Prvi u nizu koncerata Academy on Tour desit će se  08. decembra 2016. u Zenici (sala Srednje muzičke škole), a na koncertu će nastupiti  bh. violinistica i profesorica Emina Smolović uz klavirsku pratnju Adele Šabić

Kao rezultat profesionalne saradnje i dokaz da muzika „gradi mostove“  Koncertna sezona 2016/2017. ugostit će Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu čiji je koncert planiran za 14. decembar u svečanoj koncertnoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Također, pažnju javnosti skrećemo i na još jedan koncert talentiranih studenata iz ciklusa Students on Stage (20. decembar / Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića) na kome će se javnosti ponovo predstaviti najtalentiraniji studenti Muzičke akademije.

Bogata koncertna aktivnost Akademije biti će upotpunjena Naučnom konferencijom povodom obilježavanja 120. godišnjice rođenja prvog bosanskohercegovačkog etnomuzikologa fra dr. Branka Marića na kojoj će biti prezentiran i tematski Zbornik radova koji ima za cilj javnosti predstaviti pojednice koji su svojim radom i stvaralaštvom doprinijeli razvoju muzičkog života ovih prostora. Konferencija planirana za 15. decembar s početkom u 11 časova (Muzička akademija), još jedanput će pokazati kako Muzička akademija doista jeste kuća u kojoj zajedno stanuju umjetnost i nauka!

Ulaz na sva dešavanja je besplatan! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije