Muzička akademija i Sarajevska filharmonija: Ponovna saradnja na zadovoljstvo publike

Radiosarajevo.ba
Muzička akademija i Sarajevska filharmonija: Ponovna saradnja na zadovoljstvo publike
0 / Sarajevska filharmonija
Redovna koncertna publika u Sarajevu već se uvjerila u visoke umejtnočke domete suradnje dvaju orkestara.

I ove godine imat ćemo priliku slušati združene orkestre Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije, koji će se publici predstaviti u srijedu 1. juna. 

Koncert se organizira kao zaključak festivala Majske muzičke svečanosti, koji prezentira najistaknutije bh. umjetnike koji svoje znanje stiču pod okriljem Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Koncert Muzičke akademije i Sarajevske filharmonije održat će se u sali Narodnog pozorišta Sarajevo, s početkom u 20 časova.

Predstojeći koncertni događaj kao dio programa obilježavanja 61. rođendana Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu ima za cilj oživiti stalnu praksu umjetničke muzike, a ujedno i osvježiti nastavak dugogodišnje plodonosne suradnje između pomenute visokoobrazovne institucije i najstarijeg profesionalnog orkestarskog sastava u Bosni i Hercegovini.

Muzička akademija vas poziva da izdvojite djelić svog dragocjenog vremena kako bi podržali predanost, kooperativnost i viziju pomenutih institucija, te svojim prisustvom pozdravili afirmaciju umjetničkih muzičkih tokova kao istinskog kulturnog bogatstva.

Dobrodošli!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije