Mostarska liska: Publika će uživati u šest najboljih komedija iz regiona

Radiosarajevo.ba
Mostarska liska: Publika će uživati u šest najboljih komedija iz regiona
Foto: Promo / Izabrane najbolje predstave

Od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, selektovano šest najboljih pozorišnih predstava komedijskog žanra za ovogodišnji festival komedije „Mostarska liska 2020“., saopćeno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru. 

Takođe, donesena je doluka da će festival trajati dan kraće, odnosno da će biti svečano zatvoren 16. aprila.

Festival će biti otvoren 10. aprila u 20 sati predstavom „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokan Mladenović, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Izabrane najbolje predstave  - undefined

Foto: Promo: „Sjećaš li se Doli Bel“

Naredne večeri, 11. aprila na repertoaru je predstava „Čekajući Godoa“ Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića. Predstavu igra ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.

"U nedjelju, 12. aprila gledamo predstavu „Identitluk“ nastalu prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara", saopćeno je.

Ponedjeljak, 13. april, rezerviran je za nastup Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke i predstavu „Istina“ Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok u utorak 14. aprila dočekuju goste iz Hrvatske.

Izabrane najbolje predstave  - undefined

Foto: Promo: „Istina“ GP Jazavac

Riječ je o predstavi „GospOUdinNOUbadi'' autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi ansambl teatra EXIT iz Zagreba.

Izabrane najbolje predstave  - undefined

Foto: Promo: „GospOUdinNOUbadi'' 

"Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala (15. aprila) uživamo u izvedbi predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo", poručuju iz NP Mostar. 

Festival će biti zatvoren 16. aprila, ceremonijom dodjele nagrada, te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi „Split in space“ autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.

Pored takmičarskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen neposredno prije početka Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije