#MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina: Mjesec italijanske fotografije u BiH

Radiosarajevo.ba
#MojaBiH, #LaMiaBosniaErzegovina: Mjesec italijanske fotografije u BiH

U Ambasadi Italije u Sarajevu danas je održana konferencija za štampu na kojoj je najavljena izložba fotografa Almina Zrne posvećene Jannisu Kounellisu i predstavljen Foto-konkurs #MojaBiH.Ova događanja odvijati će se u okviru "Mjeseca italijanske fotografije u BiH".

Prisutnim novinarima u uvodu se obratio Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH.On je zahvalio saradnicima na  Foto-konkursu #MojaBiH, a zatim su se prisutnima u ime organizacija koje su podržale konkurs obratile Geeta Narayan ispred UNICEF-a, Željka Šulc ispred OSCE-a i Zora Stanić ispred EUDEL-a.

Fotograf Almir Zrno najavio je svoju izložbu u Viječnici 17 aprila u 20 h gdje će se na ovaj način ponovo "vratiti" radovi Jannisa Kounellisa i posjetioci podsjetiti na njegovu veliku izložbu iz 2004.g. u tada razrušenoj Viječnici.Zrno je i zahvalio prisutnima na ideji za konkurs mladih autora i izrazio zadovoljsrvo što će biti u žiriju.

Marijela Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo govorila je u ime ove ustanove -prijatelja projekta o njihovoj pomoći u snimanju promotivnih spotova, a umjetnici Zenit Đozić i Damir Nikšić, autori promotivne kampanje, rekli su nešto o snimanju spotova.

Zatim su premijerno prikazani promotivni spotovi koji se već mogu gledati na FB stranici Ambasade

Svi zainteresovani bosanskohercegovački građani, od 6 do 25 godina, koji žele da učestvuju na konkursu za fotografiju #MojaBiH sve korisne informacije mogu naći na web stranici Ambasade

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije