MMS 6 u Visoko donosi bogat program: Od koncerata do radionica i karnevala

Radiosarajevo.ba
MMS 6 u Visoko donosi bogat program: Od koncerata do radionica i karnevala
Radiosarajevo.ba / Festival umjetnosti i kreacije Many Men Show
Kraj augusta je već šest godina rezervisan za dane umjetnosti, kreacije i zabave u Visokom. Festival umjetnosti i kreacije Many Men Show i ove godine donosi program koji će sigurno oduševiti sve posjetioce!

Alen Džindo, visočki umjetnik, će održati radionicu za djecu, pod nazivom "Moja prva skulptura", na kojoj će djeca naučiti osnove likovnog izraza, crtež kao pojam vrste linija. Ovisno od uzrasta neki će naučiti, a neki ponoviti osnovne i sekundarne komplementarne boje, kao temelj likovne kulture.

U sklopu festivala, Alen sprema i izložbu "Mobili", koju će visočkoj publici predstaviti na otvorenju šestog Festivala umjetnosti i kreacije MMS.

Također, na samom otvaranju festivala nastupit će i Tamara Ljubičić koja će održati umjetnički performans.

Kako bismo, kao društvo, napravili mali korak ka promjenama, organizatori su odlučili uraditi radionicu znakovnog jezika. Procjenjuje se da 10 posto djece u BiH ima teškoće u razvoju, dok je 30 psoto stanovništva direktno ili indirektno obuhvaćeno posljedicama invaliditeta.

"Na ovaj način želimo probuditi oko javnosti i prenijeti poruku, koja glasi da smo svi mi važni i vrijedni, sa svojim nedostacima, vrlinama, osobinama, te da nikoga ne treba izdvajati po bilo kojoj osnovi!", izjavila je Ajša Hindija, PR, koja će voditi radionicu.

Za muzički dio festivala će biti zaduženi momci iz benda "Outsajdersi", DJ Elektrozeman i Magic fingers. Izvođači su obećali raznovrstan program u kojem će svako pronaći nešto za sebe.

Kao i svake godine, poseban dio MMS-a predstavlja dječiji program. Tako će ove godine mališani uživati na dječijem karnevalu i koncertu Latifa Močevića.

Važan programski dio jeste i prezentacija SETUP: strategija turističkog razvoja.

Svojim djelovanjem "SETUP" nastoji stvoriti centar i mrežu kreativnih, obrazovanih i najprije zainteresovanih ljudi, okupljenih oko istih interesa i ciljeva.

Također, EU info centar će održati prezentaciju projekta za mlade pod nazivom "Putovanje Evropom".

Završni dio festivala će obilježiti prva mini trail utrka u Visokom: Pyramid trail na okolnim brdima Visokog.

Start je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, a utrka se dalje nastavlja šumskim stazama preko Dubrava do Krtnice i platoa Visočice. Na platou Visočice, ispred hotela Pyramid lodge, je okrepna stanica, gdje će učesnicima biti poslužena hrana i piće. Okrepna stanica je i najdalja tačka utrke, nakon koje se staza vraća i završava u parku Ravne 2.

Program Festivala umjetnosti i kreacije za 2018. godinu je biran veoma pažljivo i s jednim ciljem, a to je da kultura, umjetnost, empatija i zabava donesu nešto novo u Visoko!

Organizatori se nadaju da će program pronaći ciljanu publiku, te pozivaju sve zainteresovane da se pridruže Festivalu od 31. augusta do 2. septembra.

Program MMS 6

Petak 31.8.  

11.00 Radionica za djecu ”Moja prva skluptura”  Alen Džindo, Galerija Likum 76

12.00 Radionica znakovnog jezika, Galerija Likum 76

14.00 Prezentacija i panel diskusija SETUP: potencijali i projekti za  turistički razvoja,     

        Kulturni centar Altindag-Visoko  

20.00 Otvaranje festivala, Zavičajni muzej Visoko

20.15 Izložba akademskog skluptora Alena Džinde “Mobili”

          Umjetnički performans Tamara Ljubičić 

Subota 1.9. / ul.Matrakčija 

11.00 Dječij karneval

12.00 Koncert za djecu “Latif Močević”- Mravko Travko 

14.00 EU info centar - prezentacija projekta za mlade: Putovanje Evropom 

21.00 Muzički program, koncert

          Outsajderi, rock bend

          Elektro Zeman, dj 

Nedjelja 2.9. / Ravne 2 – Visočica – Ravne 2 

10.00  PYRAMIDA TRAIL , prva promotivna trail utrka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije