Mladi violončelisti iz ansambla Cellissimo ostavili publiku u Zenici bez teksta

2
Radiosarajevo.ba
Mladi violončelisti iz ansambla Cellissimo ostavili publiku u Zenici bez teksta
Foto: Zlatan Menković / Koncert ansambla Cellissimo u Zenici

U subotu se ansambl mladih violončelista Cellissimo u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta prvi put predstavio zeničkoj publici.

Ansambl je oformljen od strane Udruženja za razvoj muzičke umjetnosti i pedagogije Strings Attached Sinfonietta čiji je rad usmjeren na unapređenje muzičke edukacije, s naglaskom na kreiranje mreže muzičkih škola na svim nivoima obrazovanja, kao i njihovih učenika i nastavnika.

Ansambl Cellisimmo čini grupa nadarenih učenika i učenica iz nekoliko muzičkih škola u Bosni i Hercegovini, uključujući Osnovnu muzičku školu Mladen Pozajić, Osnovnu muzičku školu Ilidža, Osnovnu muzičku školu Zenica, Osnovnu glazbenu školu Ivan pl. Zajca, Srednju muzičku školu Sarajevo i Srednju muzičku školu Zenica.

Jezivi detalji zločina u Bijeljini: Sin sjekirom ubio majku pa je zapalio

Jezivi detalji zločina u Bijeljini: Sin sjekirom ubio majku pa je zapalio

Posjetioci su svojim aplauzom i ovacijama izrazili oduševljenje koncertom. Mentorica i voditeljica ansambla Belma Alić, ponosno je izjavila: "Vidjeti tako talentiran ansambl, koji predano sa velikom strašću uči i vježba, zaista je nešto posebno. Ansambl Cellissimo donosi svježinu klasične muzike, i nadam se da će publika pratiti njihov rast i razvoj kroz buduće nastupe."

Među izvođačima na koncertu našli su se: Ada Cucak, Ahmed Pelidija, Ajna Bučo, Asja Ćenanović, Bakir Smajlović, Bor Kapetanović, Emina Taso, Ernest Ovčina, Faris Delić, Iman Đipa, Imran Šehalić, Irfan Bičakčić, Jan Prus, Mateo Jerkić, Mesud Musić, Mia-Lorena Rizvić, Naida Huseinagić, Nejra Hrnjić, Omer Fejzagić, Petra Žontar, Safija Softić i Uma Mešinović.

Koncert ansambla Cellissimo u Zenici
Foto: Zlatan Menković : Koncert ansambla Cellissimo u Zenici

Violinistkinja Farah Sijarić predstavila se kao posebna gošća na koncertu s izvedbom kompozicije Schön Rosmarin F. Kreislera za violinu i gudački kvartet.

U prepunoj dvorani Skenderija održan koncert Tri tenora: Publika uživala u sjajnim operskim arijama

U prepunoj dvorani Skenderija održan koncert Tri tenora: Publika uživala u sjajnim operskim arijama

Uz podršku svojih profesorica Anele Dervišević, Dijane Pelidije, Diane Bahtić, Merime Medžić i Nejle Komar, te gudačkog kvarteta SA Sinfonietta, Ansambl Cellissimo je na koncertu izveo raznovrstan program koji je obuhvatio klasike i savremene kompozicije, uključujući djela kao što su Labud C. Saint-Saënsa, Veseljak G. Grečaninova, Matchbox - Boogie, Valcer br. 2 D. Šostakoviča i mnoge druge.

Publika je ostala očarana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije