Metalac popunjen do posljednjeg mjesta: Publika uživa u projekciji filma "Kiss the Future"

0
Radiosarajevo.ba
Metalac popunjen do posljednjeg mjesta: Publika uživa u projekciji filma "Kiss the Future"
Foto: Dž. K. / 29. Sarajevo Film Festival

U ljetnom kinu Coca-Cola, koje se nalazi na Metalcu, premijerno se prikazuje film "Kiss the Future" ("Poljubite budućnost") u režiji Nenada Čičina-Šaina.
 
Više od 2.000 ljudi večeras gleda priču o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvorio je film POLJUBITE BUDUĆNOST (KISS THE FUTURE) u režiji Nenada Čičina-Šaina (THE TIME BEING), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (MISS SARAJEVO).

U filmu su se se pojavili Bono Vox, The Edge, Adam Clayton, Bill Clinton, Christiane Amanpour, Mirsad Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Ćatal Hurem, Boris Šiber i Srđan Gino Jevđević.

Predsjednik RSBiH za Radiosarajevo.ba o Smajlagićevom nasljedniku, otkrio nam je dva kandidata

Predsjednik RSBiH za Radiosarajevo.ba o Smajlagićevom nasljedniku, otkrio nam je dva kandidata

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 1990-ih prati gradsku alternativnu scenu, koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

Za nagrade Srce Sarajeva u Takmičarskim programima 29. Sarajevo Film Festivala ukupno će se takmičiti 49 filmova, a bit će upriličene i dvije gala te jedna specijalna projekcija.

Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo

Dobro došao, prijatelju: Bono Vox stigao u Sarajevo

Kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, Bono Vox, slavni pjevač grupe U2 stigao je oko 17.30 sati u petak, 11. augusta, u Sarajevo.

Bono je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevu u društvu trinaest osoba, među kojima su, kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, i gitarista David Howell Evans, poznatiji pod nadimkom The Edge, irska aktivistkinja i supruga Bona Voxa Alison Hewson, irski filmski i televizijski producent Alan Moloney.

Narednih osam dana bit će prikazano 235 filmova iz 59 zemalja u 18 programa. Svjetske premijere imat će 69, a međunarodne devet filmova.

Za Srce Sarajeva se u četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – takmiči 49 filmova.

Festival se svečano zatvara 18. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije