AKCUS Seljo: Vrhunski muzičari opet pokazali virtuoznost

Radiosarajevo.ba
AKCUS Seljo: Vrhunski muzičari opet pokazali virtuoznost
Foto: Printscreen / AKCUS Seljo

Umjetnici Akademskog kulturng centra Univerziteta u Sarajevu (AKCUS) Seljo opet su pokazali virtuoznost i oduševili publiku. 

U nemogućnosti druženja s publikom uživo, ovaj put to su učinili online, a ljubiteljima njihove muzike poklonili su obradu vlaške narodne pjeme Nadojna (Na Doina). 

Uslijedili su brojni potizivni komentari. 

"Ljudi moji da se ne lažemo AKCUS Seljo je jedna od najjačih institucija i to ne u regionu već i u Evropi", napisao je Fahrudin Strojil, solista Sarajevske filharmonije i jedan od muzičara koji su učestvovali u snimanju, uz podijeljeni video, koji možete pogledati u nastavku: 

Poznato je da ovo Akademsko kulturno-umjetničko društvo njeguje folklor, a oko sebe okuplja brojne vrhunske muzičare. Iako su neki od njih profesionalci, Seljo i dalje nosi epitet amaterskog KUD-a.

Sudeći po ovoj brzoj tradicionalnoj pjesmi, njihov izvođački nivo je na visokom nivou.

Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu Seljo (AKCUS) je osnovan 1949. godine kao članica Univerziteta u Sarajevu pod nazivom UKUD Seljo kako bi se studentima omogućilo iskazivanje talenata u oblasti kulturno-umjetničkog amaterizma i do sada se afirmisao vrijednim i nesvakidašnjim umjetničkim rezultatima koji prevazilaze okvire standardnih amaterskih interesovanja i dostignuća. Kroz Selju je prošlo više od 27.000 članova. 

NAstupali su u cijelom svijetu, a za svopj rad dobili mnoštvo priznanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije