Audicija / Akademski kulturni centar "Seljo" poziva mlade da se priključe

10. 02. 2018. u 08:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 53

Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu Seljo (AKCUS) vrši upis novih članova u Akademski ansambl tradicionalnih igara i pjesama, te Akademski mješoviti hor.

Kako je saopćeno, pozivaju se studenti na audiciju Akademskog ansambla tradicionalnih igara i pjesama koja se održava ponedjeljkom i srijedom u 19.30 sati u AKCUS-u Seljo, Mehmeda Spahe 20 (Klub Sloga, ulaz lijevo iznad restorana Woki). Ansambl njeguje kulturno naslijeđe naroda Bosne i Hercegovine i zemalja regije, kroz predstavljanje narodnih plesova, pjesama, nošnji i običaja. U kreiranju imidža Ansambla učestvuju eminentni etnokoreolozi, etnomuzikolozi, etnolozi, kompozitori i scenski umjetnici.

"Akademski mješoviti hor poziva sve punoljetne osobe da se priključe horu. Važno je da zainteresovani vole i znaju pjevati, a ne imaju li formalno muzičko obrazovanje. Audicija za hor će se održati 13. februara (utorak) u 19.30 sati u AKCUS-u Seljo, Mehmeda Spahe 20 (Klub Sloga, II sprat). Hor izvodi djela klasičnog horskog programa, duhovna djela, tradicionalne pjesme iz Bosne i Hercegovine i različitih dijelova svijeta, djela bh. kompozitora, te horske adaptacije popularnih pjesama", kaže se u saopćenju.

Navode da je poželjno da se zainteresovani za audicije prijave na e-mail [email protected] ili putem Facebook stranice, AKCUS Seljo Sarajevo - @seljosarajevo. U prijavi navesti ime i kontakt telefon.

"Bez obzira koju sekciju odabrali, AKCUS Seljo garantuje novim članovima odlično druženje, učenje, nastupe i besplatno putovanje", poručili su.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA