Tamara Ljubičić o prvoj online premijeri baleta, danima u izolaciji...

Radiosarajevo.ba
Tamara Ljubičić o prvoj online premijeri baleta, danima u izolaciji...
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Tamara Ljubičić

Narodno pozorište Sarajevo večeras će emitovati prvu online premijeru baleta „Ostani kući“, događaj kakav je do sada nezabilježen.

O tome je za Radiosarajevo.ba govorila i primabalerina Tamara Ljubičić.

"Obzirom da u trenutnoj situaciji nismo u mogućnosti da izvodimo predstave na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, za našu cenjenu publiku, moje kolege iz ansambla baleta i ja, odlučili smo da snimimo kratke delove iz predstave Uspavana ljepotica, kod svojih kuća.

Video će biti premijerno emitovan večeras u 19h na You Tube kanalu i Facebook stranici Narodnog pozorišta Sarajevo, a povodom Međunarodnog dana plesa koji se obeležava svake godine, 29. aprila", istakla je prvakinja Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

Kako izgledaju vaši dani u izolaciji, plešete li, vježbate li? Da li boravak u kući utječe na vašu formu?

"Pozorište, scena i sala su mesta koja mi u ovom periodu veoma nedostaju. Međutim, pronašla sam način kako da održavam kondiciju kod kuće, tačnije radim sve ono sto bih i u baletskoj sali, samo u malo manjem prostoru. Obzirom da nemam probe i predstave, imam više vremena, pa se tako fokusiram na stvari kojima sam želela da se posvetim, a jednostavno nisam stizala. Trudim se da maksimalno iskoristim ovaj period kako bih se mentalno i fizički pripremila za naredne projekte i predstave, kada pozorište ponovo otvori svoja vrata", kazala je Ljubičić.

I mi vas pozivamo da večeras od 19 sati gledate prvu online premijeru baleta "Ostani kući", ali i da ne propustite ostala iznenađenja koja je pripremilo Narodno pozorište Sarajevo povodom Svjetskog dana plesa i 70 godina baleta.

Inspirativno i jedinstveno: Večeras prva online baletna predstava rađena kod kuće

Danas je Svjetski dan plesa, ali i 70 godina baleta, te je tim povodom Narodno pozorište Sarajevo pripremilo iznenađenje za sve ljubitelje ove umjetnosti, koje će, uvjereni smo, biti izuzetno zanimljivo i za sve građane. Naime, možda po prvi put u svijetu, gledaoci će biti u prilici vidjeti online baletnu predstavu rađenu kod kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije