Maja Milinković pobrala ovacije na koncertu Fadolinka

1
Radiosarajevo.ba
Maja Milinković pobrala ovacije na koncertu Fadolinka
Foto: Snježana Kozulović / Maja Milinković - Fadolinka

U dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu sinoć je održan koncert Maje Milinković, sarajevske kantautorice koja je poznata po svojim interpretacijama portugalske tradicionalne muzike fado

Maja Milinković za svoje umjetnički izraz odabrala je naziv Fadolinka, što predstavlja kombinaciju između fada i sevdalinke.

Bh. kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jednog od najboljih vokala u BIH, o čemu svjedoče mnogobrojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv “bosanska Amalia Rodrigues”, veze melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

U prepunoj dvorani BKC-a, Maja Milinković je pobrala ovacije svojim izvedbama pjesama s novom albuma Kaftan duše. 

"Hvala svima koji su došli na koncert i na energiji koju smo izmjenili. Noć je bila čarobna, presretna sam ljubavlju i prihvaćenjem mojih dragih sarajlija. Koncert koji će ostati u sehari srca i sjećanja", rekla je Maja Milinković za Radiosarajevo.ba nakon koncerta.

Maja Milinković - Fadolinka
Foto: Snježana Kozulović: Maja Milinković - Fadolinka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije