Made in BiH: U Sarajevu otvorena izložba 'Ritam geometrije' umjetnice Binase Memić

0
Fena
Made in BiH: U Sarajevu otvorena izložba 'Ritam geometrije' umjetnice Binase Memić
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Izložba geometrije otvorena u Sarajevu

Izložba 'Ritam geometrije' umjetnice Binase Memić, magistrantkinje slikarstva postavljena je u SPD Galeriji 'Prosvjeta', u okviru VIII internacionalnog festivala Grad. Izložba će biti otvorena do 12. oktobra.

Izložba sadrži kolekciju radova, koji istražuju dubinu geometrijske apstrakcije sa akcentima ekspresionizma. Kroz kombinaciju strukture i harmonije, svaki rad evocira dijalog između oblika i boja, stvarajući jedinstvenu vizualnu priču.

Predsjednik Upravnog odbora SPD 'Prosvjeta' Dejan Garić pozdravio je umjetnicu i izrazio zadovoljstvo saradnjom s međunarodnim festivalima 'Sarajevska zima' i 'Grad'.

"Nećemo umirati u tišini": Žene traže da femicid bude posebno krivično djelo u Krivičnom zakonu FBiH

"Nećemo umirati u tišini": Žene traže da femicid bude posebno krivično djelo u Krivičnom zakonu FBiH

Izložbu je otvorio direktor Festivala Ibrahim Spahić i istakao da se radi o umjetnici koja u likovni život Bosne i Hercegovine donosi svojevrsni likovni jezik koji istražuje značenjske odnose kolorita i oblika unutar apstraktnog izražaja.

Binasa Memić nesumnjivo na najbolji mogući način otvara svoj put u umjetnosti i novoj generaciji stvaralaca. Izložbom u Željezničkoj stanici, i ovom izložbom, Binasa daje snažan pečat istraživanju u savremenoj umjetnosti i novoj produkciji - MadeinBiH, u susret Olimpijadi kultura Sarajevo 2025. - saopćio je Press centar festivala Grad - Kulturni forum u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije